Watertekort dreigt voor boeren in Axarquia

NERJA – De milde en relatief droge winter dreigt deze zomer een waterkort in de Axarquía-regio (waartoe onder meer Nerja, Frigiliana en Torrox behoren) te veroorzaken. Het meer van Viñuela, het grootste bassin van de regio, staat momenteel op slechts 40 procent van zijn capaciteit.

Dat is ver beneden het gemiddelde van de laatste tien jaar. Landbouworganisaties hebben de afgelopen weken reeds de alarmbel geluid, mede nu de eerste consequenties al zichtbaar zijn bij de oogst van olijven, één van de belangrijkere bronnen van inkomsten in de provincie Málaga. Dit verlies qua oogst werd weliswaar grotendeels gecompenseerd door een hogere prijs voor het product, maar het is nog maar de vraag of dit ook voor bijvoorbeeld avocado’s en mango’s gaat gelden.

Foto © NerjaDigitaal.com

Meer van Vinuela 02

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s