Programma Semana Santa in Nerja

NERJA – De ‘heilige week’ voor Pasen, de Semana Santa, wordt in Nerja op zondag 9 april officieel geopend met de processie op de ‘Domingo de Ramos’. Die begint rond 11.30 uur vanaf de Plaza de la Ermita (bij de taxistandplaats naast het centrum) bij de kerk Ermita Ntra Sra. Angustías.

De processie voert daarna van de Ermita-kerk en het Plaza de la Ermita (bij de taxistandplaats naast het centrum) via de Calle Augustias, Calle Pintada, Puerta del Mar en het Balcón de Europa naar de El Salvador-kerk. Op woensdag 12 april (Miércoles Santo) is er de ‘Procesión de la Pro-Cofradía de Nuestro Padre Jesús Cautivo y María Santísima de los Desampatrados’, welke rond 19.00 uur begint bij de El Salvador-kerk naast het Balcón de Europa. Route: Calle Puerta del Mar, C/Pintada, C/Angustias, Plaza de la Ermita, C/Granada, Plaza Cavana, Paseo Balcón de Europa en terug bij de El Salvador-kerk.

Donderdag 13 april (Jueves Santo) staat de Procesión de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Mariá Santísima de la Esparanza op het programma. Voorafgaand is er een heilige mis in de El Salvador-kerk (rond 18.00 uur). De processie begint om circa 22.00 uur, route: El Salvador-kerk, Paseo Balcón de Europa, Calle Puerta del Mar, C/Pintada, Plaza Cantarero, C/Méndez Núñez, C/Bronce, C/La Cruz, C/Ánimas, C/Granada, Plaza Cavana, C/Carmen en Paseo Balcón de Europa terug naar de El Salvador-kerk. Deze processie wordt muzikaal begeleid door de Banda de Cornetas y Tambores ‘San Miguel Arcangel’ de Nerja en de Banda Municipal de Música de Nerja.

De ‘Viernes Santo’ (vrijdag 14 april) heeft de ‘rocesión del Santo Entierro y María Santísima de los Dolores’, welke rond 22.00 uur vertrekt van opnieuw de El Salvador-kerk, onder muzikale begeleiding van de Banda de Cornetas y Tambores ‘San Miguel Arcangel’ de Nerja en de Banda Municipal de Música de Nerja. Ook nu is er eerst (ongeveer 18.00 uur) een heilige mis in de El Salvador-kerk. Route van de processie: Paseo Balcón de Europa, Calle Puerta del Mar, C/Pintada, Plaza Cantarero, C/Méndez Núñez, C/Bronce, C/La Cruz, C/Ánimas, C/Granada, Plaza Cavana, C/Carmen en Paseo Balcón de Europa terug naar de El Salvador-kerk.

De Semana Santa wordt op zondag 16 april afgesloten met de Domingo de Pascua de Resurrección. Dan kent Nerja de Procesión de Jesús Resucitado y María Santísima de la Asunción. Die begint rond het middaguur vanaf het Balcón de Europa, via de Calle Puerta del Mar, C/Pintada, C/Arropiero, C/Huertos, C/Frigiliana, C/Carretas, C/Pintada, C/Angustias, Plaza de la Ermita, C/Granada, C/Carmen en het Balcón de Europa naar de El Salvador-kerk.

Voorafgaande aan deze processie is er rond 11.00 uur een heilige mis in de El Salvador-kerk. In geval van regenval gaan de processies niet door, dit om de meegetroonde (veelal houten) beeltenissen te beschermen tegen de invloeden van het weer.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s