Reparatie oude brug Puente Viejo

NERJA – Het heeft even geduurd, maar de reparatie van de oude brug Punte Viejo bij de entree van Nerja over de Rio Chillar lijkt nu eindelijk nabij. Dit verklaarde de verantwoordelijke wethouder José María Rivas deze week. De brug werd in oktober 2015 zwaar beschadigd tijdens een storm, waarbij de schade deels ook het gevolg was van achterstallig onderhoud. Een complete renovatie werd destijds al door de gemeente aangekondigd, welke in de maanden erop zou worden uitgevoerd.

Verder dan wat noodreparaties kwam het echter nooit, ondanks een officiële aankondiging dat de brug in november 2015 uitgebreid onder handen zou worden genomen. De gemeente hield destijds zelfs een referendum, waarbij de bevolking van Nerja mocht kiezen tussen de handhaving van de huidige kasseienlaag of het aanbrengen van nieuw asfalt.

Veel animo was er niet voor dit referendum, toch besloot het toenmalige gemeentebestuur in te gaan op de wens van de meerderheid en de kasseien te vervangen. Uiteindelijk kwam er tot op heden niets van terecht.

Rivas stelde dat het werk nu een hoge prioriteit heeft: “niet omdat er een risico is dat de brug het begeeft, maar vooral vanwege de slechte staat van de kasseien en het risico op ongelukken. We proberen het nu snel op te lossen en dan niet met tijdelijke reparaties maar met een permanent karakter.”

Voor de reparatie van de brug is een budget beschikbaar gesteld van 90.000 euro.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s