Dorpsfeest in La Herradura

LA HERRADURA – De kustplaats La Herradura (behorend tot de gemeente Almuñécar en liggende op circa vijftien kilometer afstand van Nerja) viert van donderdag 16 tot en met zondag 19 maart het Fiesta de la Herradura. Deze festiviteiten worden jaarlijks georganiseerd ter ere van de beschermheilige San José.

Daarbij wordt dagelijks van 13.00-19.00 uur een ‘Feria de Día’ gehouden in het centrum. In de avonduren zorgt de regionaal vermaarde band Al Alba gedurende het dorpsfeest dagelijks van 23.00 uur voor de muzikale bijdragen.

Op vrijdag 17 maart begin het feest al aan het einde van de ochtend met een rondtocht van het gemeentelijke muziekkorps door het centrum van La Herradura, gevolgd door een familiefietstocht. In het Centro Cívico zijn dan allerlei activiteiten voor kinderen gepland, in de namiddag zijn er optredens van diverse dansgroepen, waarbij onder meer de Escuela Pura Danza y Sabor Andaluz in de officiële feesttent midden in het dorp optreedt. Ook de groep ‘Heart Breakers’ (kampioen van Andalucía) is daarbij aanwezig.

Zaterdag 18 maart is er een demonstratie met modelvliegtuigen op het strand van La Herradura en is er in de namiddag een indrukwekkende processie. Vanaf 22.00 uur volgt een vuurwerkshow met aansluitend muziek- en dans in de gemeentelijke feesttent.

De afsluitende zondag 19 maart staat vrijwel volledig in het teken van de beschermheilige San José en het 110-jarig bestaan van de lokale parochie met ‘heilige missen’ en veel kerkelijk vertoon. Om 12.30 uur is er een concert door de Banda de Música de Almuñécar op het kerkplein. In de namiddag (vanaf 16.30 uur) zijn er nog dressuurwedstrijden gepland.

Herraduro Fiesta San Jose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s