Chaos in centrum door parkeerbeleid

NERJA – Op de eerste van de maand is het al jaren een chaos in het centrum van Nerja, een gevolg van het vreemde parkeerbeleid van de gemeente. Maandag 1 maart veroorzaakte dit een complete puinhoop, waarbij tal van wegen in het centrum volledig verstopt zaten en gefrustreerde automobilisten hun bestemmingen onmogelijk konden bereiken ook al vanwege de vele eenrichtingswegen in de stad.

In het centrum geldt de bizarre regel dat er de ene maand aan de rechterkant van de weg mag worden geparkeerd, de volgende maand is dat aan de linkerkant. Met als gevolg dat het op elke eerste van de maand een slalommen van jewelste is. Bewoners en toeristen vergeten (of kennen de wazige parkeerregels niet) hun voertuig in de nacht aan de andere kant neer te zetten, anderen parkeren vrolijk aan de ‘goede’ kant van de weg zonder zich te bekommeren over de toegankelijkheid van de straat.

Met als gevolg dat de agenten van de Policía Local elke eerste van de maand overuren maken. Vrolijk babbelend met omwonenden schreven ze ook vanochtend weer tal van parkeerbonnen uit (zoals op bijgaande foto in de Calle Carretas), waarbij ook de lokale sleepdienst vaak werd ingeschakeld.

Foto © NerjaDigitaal.com

parkeerellende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s