Dinsdag feestdag in Andalucía

NERJA – In Andalucía geldt dinsdag 28 februari als een officiële feestdag. Op die dag wordt overal in de regio de Día de Andalucía gevierd, waarbij veel supermarkten, banken, instanties en winkels zijn gesloten.

Deze feestdag werd in het leven geroepen ter ere van de onafhankelijkheidsverklaring in 1980. In veel plaatsen zijn er ceremonies en plechtigheden rond een monument van Blas Infante (1885-1936 en een politicus, schrijver en historicus die wordt gezien als de grondlegger van het Andalusische nationalisme) waarna de Andalusische vlag wordt gehesen, veelal gevolgd door een optreden van de plaatselijke fanfare.

blas-infante

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s