‘Begrafenis’ carnaval op zondag

NERJA – Het carnavalsgewoel in Nerja is woensdagavond losgebarsten en houdt de kustplaats de komende twee dagen in de greep. Zo staat er vrijdag 24 februari op het Plaza de España vanaf 17.30 een groot feest met allerlei verkiezingen op het programma tot ver in de avond, zaterdag 25 februari is er de traditionele grote optocht door de straten van Nerja  (vanaf 17.00 uur, startpunt is de Calle Jaen). Bijzonder indrukwekkend en vooral apart is de traditionele afsluitingsprocedure, waarbij op zondag 16 februari een grote ‘vis’ in een rouwende processie ‘ten grave’ wordt gedragen.

Deze traditie hoort ook in bijvoorbeeld Málaga tot het jaarlijkse carnavalsprogramma. In Nerja begint dit ‘spektakel’ op zondag rond 16.00 uur op het Plaza de España met een optreden van de Banda de Música de Nerja. Daarna volgt een langdurige en vooral treurige processie door ‘rouwende’ mensen in het zwart gekleed, die de Sardine naar zijn ‘laatste rustplaats’ brengen.

Die route voert via de Calle Carmen, Plaza Cavana, Calle Granada, Plaza de la Ermita, Calle Cruz, Calle Pintada, Puerta del Mar en dan naar Playa Calahonda (naast het Balcón de Europa) waar de vis rond 19.00 uur onder fanfare-muziek en vuurwerk aankomt, hetgeen het officiële einde van het carnaval betekent.

nerja-carnaval-2017-poster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s