Carnavalsviering Nerja

NERJA – Het jaarlijkse carnaval van Nerja wordt dit jaar gehouden van donderdag 23 tot en met zondag 26 februari. De eerste festiviteiten vinden donderdag 23 februari vanaf 19.00 uur plaats in het Centro Cultural de Nerja met een ‘Groups Festival’. Daarbij treedt onder meer de uit Torre del Mar afkomstige vrouwen-cabaretgroep Peña El Antifaz op.

Ook de groep Poti Poti en de band ‘Hermandad, humedad y patiencua’ betreedt die avond het podium, evenals de Troupe of Landro en de Band ‘Vitoria, malagueña y exquisita’.

Het kindercarnaval begint op vrijdag 24 febuari in de grote feesttent op het Plaza de España, met vanaf 17.30 de verkiezing tot de mooiste kostuums. Achtereenvolgens vinden daar de verkiezingen plaats tot prinsessen, prinsen en allerlei andere carnavalstitels.

Op zaterdag 25 februari trekken er vanaf het middaguur allerlei bands en orkestjes door de straten van de binnenstad van Nerja, rond 17.00 uur is het tijd voor de grote jaarlijkse carnavalsoptocht. Route: Calle Jaén, C/Diputación, Plaza Cavana, C/Granada, Plaza de la Ermita, C/San Miguel, C/Cantarero, C/Pintada, Puerta del Mar, Balcón de Europa, onder het gemeentehuis door en als eindpunt het Plaza de España.

De afsluitende zondag kent onder meer een ‘dierencarnaval’ (11.30 uur, Plaza de España) en in de avonduren een prijsuitreikingsceremonie waarbij alle bekroonde kostuums en praalwagens bekend worden gemaakt.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s