Carnavalsviering in Málaga

MALAGA – Het carnaval van Málaga, één van de grootste feesten aan de Costa del Sol waar zich jaarlijks ook duizenden toeristen melden, wordt dit jaar gehouden van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari.

Van maandag 20 februari tot en met donderdag 23 februari zijn er diverse optredens om 21.00 en 23.00 uur op het Plaza de la Constitución. Op vrijdag 24 februari is er om 21.30 uur op dezelfde locatie het ‘Concurso de Drag Queen’, gevolgd door diverse activiteiten in de historische binnenstad van Málaga.

Een dag later beginnen er rond het Plaza de la Constitución tal van activiteiten voor kinderen met in de avonduren weer een vol programma voor volwassenen. Op de afsluitende zondag 26 februari is er om 12.00 uur het Gran Boqueroná aan de Plaza de la Constitución , een groot banket voor alle deelnemende groepen aan het carnaval.

De finale is om 16.00 uur met een typische traditionele gebeurtenis: de begrafenis van ‘de Boquerón’  (ansjovis, een van de symbolen van Málaga). Dit gebeurt met een plechtige optocht, die de deelnemers vanaf de Calle Marqués de Larios naar het strand van La Malagueta voert. Deze plechtigheid duurt tot circa 20.00 uur.

Carnaval Nerja 2016_033

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s