Nep-medewerkers Endesa innen ‘belastingen’

VELEZ-MALAGA – Criminelen lijken zich momenteel (weer) voor te doen als officiële medewerkers van nutsbedrijven in de regio om niets vermoedende inwoners geld afhandig te maken. Zo werden vanochtend inwoners bij Vélez-Málaga door officieel uitziende personen (inclusief bedrijfsjasjes en identificatiebewijzen) als ‘Endesa-medewerkers’ gevraagd contant een ‘nieuwe belasting’ te betalen, die als ‘bono social’ werd omschreven en eens per twee maand geïnd zou worden.

De handgeschreven kwitantie (zonder Endesa-logo) deed de gedupeerden (die twintig euro betaalden) vermoeden dat het om oplichters gaat. Dat laatste zou niet de eerste keer zijn in de regio: eerder gingen ‘gasinspecteurs’ van deur tot deur (vooral bij vakantiewoningen) om de leidingen te ‘controleren’ en veelal boetes uit te schrijven of onzinnige reparaties tegen betaling te verrichten.

Bij twijfel is het altijd raadzaam contact op te nemen met het bedrijf waarvoor dergelijke lieden zeggen werkzaam te zijn.

electriciteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s