Eerste etappe Ruta del Sol door Axarquía

NERJA – De eerste etappe van de internationale wielerronde Ruta del Sol (ook wel Ruta Ciclista de Andalucía genoemd) voert de renners op woensdag 15 februari onder meer door de Axarquía-regio. Vanaf de start in Rincón del Victoria (12.45 uur) trekt het peloton over de kustweg N-340 naar Torre del Mar, waar landinwaarts wordt gebogen naar Vélez-Málaga. Die doorkomst is om circa 13.00 uur.

Vervolgens wordt vanuit Vélez via de A-356 koers gezet richting Viñuela, waarbij na 44 kilometer de Puerto de Zafaraya (hoogte 885 meter) als eerste hindernis opdoemt. Via de Alto de Navazo (1.088 meter), de Alto de Alhama (990 meter), de Alto de Lucero (1089 meter) en de Puerto de Monachil (1.410 meter) slingert het peloton zich vervolgens naar Granada. Daar is de eindstreep getrokken op de Paseo de la Bomba, waar de aankomst rond 16.45 uur en na 155 koerskilometers wordt verwacht.

Het complete schema van de eerste etappe is te vinden op de website www.vueltaandalucia.es .

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

ruta-del-sol-vertrek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s