Britten geven toon aan qua toerisme in Nerja

NERJA – De maand januari van dit jaar gaf een vertrouwd beeld bij het Oficina de Turismo de Nerja: van de 2.579 bezoekers die dit lokale VVV-kantoor bezochten met vragen naar informatie was bijna de helft van Britse nationaliteit (1.179 stuks). De Britten zijn daarbij veruit in de meerderheid en worden op ruime afstand gevolgd door Spanjaarden (425 bezoeken), Zweden (237), Fransen (222) en Duitsers (212). Daarachter volgen Nederland, Denemarken, België en Canada qua bezoeken aan het Oficina de Turismo de Nerja.

Van de Spaanse bezoekers bleek het gros afkomstig te zijn uit Andalucía, gevolgd door inwoners van Madrid, Cataluña en Valencia. De meest gewilde onderwerpen qua informatie waren de Cuevas de Nerja, het Balcón de Europa, Barco de Chanquete, de Cuevatren (het toeristische treintje dat pendelt tussen het Historisch Museum en de Grotten van Nerja in Maro) én de diverse wandelroutes rond Nerja.

nerja-toerismebureau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s