Nerja verwelkomt deelnemers La Desbandá

NERJA – De derde etappe van de Ruta Senderista La Desbandá finisht donderdagmiddag 9 februari in Nerja. De circa 85 deelnemers worden rond 17.00 uur verwacht op het Plaza de la Ermita, waarna deze worden ontvangen in de Sala Mercado.

Ruta Senderista La Desbandá is een wandeltocht ter herdenking aan de tragedie die zich in februari 1937 afspeelde tussen Málaga en Almería langs de kustweg N-340. Over die weg probeerden tussen de vijftien- en vijftigduizend inwoners van Málaga een goed heenkomen te zoeken en te ontsnappen aan de belegering en wreedheden tijdens de Spaanse burgeroorlog, toen pro-Franco troepen met behulp van fascistische troepen en steun van het Italiaanse en Duitse leger (over de zee en door de lucht) Málaga innamen.

De vluchtelingen, veelal vrouwen en kinderen, waren kansloos langs de open kustweg en werden tijdens hun paniektocht naar Almería massaal afgeslacht. Volgens de geschiedenisboeken kwamen daarbij tussen de drie- en vijfduizend mensen om het leven.

De Ruta Senderista La Desbandá voert naar Almeria, de eerste twee etappes eindigden in respectievelijk Rincón de la Victoria en Vélez-Málaga. Vrijdag 10 februari trekken de wandelaars verder, die dag ligt de finish van de vierde etappe in Almuñécar.

nerja-desbanda-2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s