Plan tot herstel tramdienst Vélez-Málaga

VELEZ-MALAGA – De Junta de Andalucía is bereid om één miljoen euro uit te trekken om daarmee de, enkele jaren geleden buiten dienst gestelde, tramlijnen in Vélez-Málaga en Torre del Mar weer te activeren. De trams werden vier jaar terug plotseling stil gezet toen het exploitatietekort de gemeente Vélez te veel werd.

Het beloofde miljoen dekt overigens ‘slechts’ 40 procent van het totale tekort, waardoor de gemeente nog altijd voor de taak staat het restant op te hoesten. Daarnaast is het een vereiste om de dienst kosten dekkend en bij voorkeur rendabel te maken, zo liet de provincie via een woordvoerder weten. De gemeente Vélez-Málaga heeft inmiddels al aangegeven ‘te verwachten dat de trams nog dit jaar weer gaan rijden’.

tram_foto_marcomoerland

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s