Málaga blijft zonder winst onder ‘Gato’

MALAGA – Voetbalclub Málaga CF jaagt nog altijd op de eerste winst onder het bewind van de nieuwe trainer ‘Gato’ Romero, die in de winterstop het roer overnam bij de Andalusische ploeg. Een duidelijk veldoverwicht, een reeks aan kansen, bijna twintig hoekschoppen en een heus slotoffensief waren zaterdagmiddag niet voldoende om de, in de eerste helft opgelopen, schade tegen Espanyol te herstellen:  0-1.

Die schade ontstond na zeventien minuten spelen in het stadion La Rosaleda, toen de Argentijn Pablo Piatti van afstand de mistastende Kameroense doelman Carlos Kameni van Málaga verschalkte: 0-1. Opgezweept door de trouwe en fanatieke aanhang ging de blauw-witte formatie vervolgens verwoed op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde nimmer in die missie.

Het was het achtste duel op rij waarin Málaga er niet in slaagde om drie punten te pakken. De laatste overwinning dateert van 26 november, toen in eigen huis Deportivo met 4-3 werd geklopt. Op de ranglijst van de Primera División (‘La Liga’) is de club inmiddels afgezakt naar de veertiende plaats. Nog wel met een ruime marge op de degradatiekandidaten Sporting, Osasuna en Granada, maar de beoogde plaatsing voor Europees voetbal lijkt inmiddels uit het zicht verdwenen.

kameni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s