‘Soap’ rond waterzuivering krijgt vervolg

NERJA – De gemeente Nerja heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de al ruim twintig jaar durende ‘soap’ rond de komst van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie. Sinds vorige week is de achterzijde van de boulevard aan het strand van Burriana opengebroken en wordt er weer eens druk gewerkt aan ondergrondse leidingen en apparatuur.

De komst van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie houdt Nerja al sinds 1995 in de ban. Telkens opnieuw deden zich vertragingen of complete veranderingen van de plannen voor, waarbij de schuldvraag door de lokale politici heen en weer werd geschoven. Onder druk van de Junta de Andalucía, die Nerja onder meer de blauwe vlaggen (een kwaliteitskeurmerk voor de stranden en het zeewater) afnam als represaillemaatregel voor de constante vertragingen, leek en ander vorig jaar in een stroomversnelling te raken.

Meningsverschillen tussen de uitvoerende maatschappijen en de gemeente Nerja legden het werk echter wederom stil. Sinds vorige week is er weer sprake van activiteit, de burgemeester haastte zich deze week te zeggen dat de nieuwe vertragingen ‘de schuld zijn van oorzaken buiten het huidige gemeentebestuur’.

waterzuiveringswerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s