Nieuwjaarsparty en Driekoningen Maro

MARO – In het, tot de gemeente Nerja behorende, kustdorp Maro wordt zaterdag 31 december om middernacht de jaarwisseling gevierd met een groot feest op het dorpsplein Plaza de la Iglesia. De intocht van de Drie Koningen Melchor, Gaspar en Baltasar gaat gepaard aan een optocht door de straten van het (op amper drie kilometer van Nerja gelegen) dorp op vrijdag 6 januari.

Die begint rond het middaguur. Twee dagen eerder (woensdag 4 januari) is er voor de dorpsjeugd de gelegenheid om hun verlanglijstjes voor dit kinderfeest (vergelijkbaar met de Nederlandse sinterklaasfeest) om 18.00 uur ‘officieel’ in te leveren bij de ‘Cantero Real’, de ‘koninklijke postbode’ die dan zijn opwachting zal maken in Maro.

maro-prog-nieuwjaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s