La Tahona winnaar Tapasroute 2016

NERJA – Het Nederlandse restaurant La Tahona Holandèsa is door de organiserende vereniging AEN uitgeroepen tot winnaar van de Ruta de la Tapa de Nerja 2016. De tapasroute werd dit jaar afgewerkt tussen 16 mei en 15 juni, zo’n twintig tapasbars en restaurants namen daar aan deel.

De deelnemers konden daarbij hun stem uitbrengen op de beste en meeste originele tapa. Daarbij ging de voorkeur van velen uit naar La Tahona Holandèsa, het restaurant van het Nederlandse koppel Dirk van Ekeren en Margareth Pronk.

In de beoordeling hield La Tahona (vorig jaar al derde in deze verkiezing) de winnaar van vorig jaar, Mo Gastrotapa nipt achter zich. Op de derde plaats eindigde Hotel Parador. Aan de tapasroute werd volgens de organisatie deelgenomen door liefst 1.800 mensen, waarvan er 248 de route volbrachten en bij elk van de 21 deelnemende etablissementen een stempel ophaalde.

Hiervan waren er 73 van Spaanse afkomst, 175 buitenlanders voltooiden de route. La Tahona Holandèsa is gevestigd aan de Plaza Garcia Caparròs, vlakbij het uitgaansplein Tutti Frutti.

Nerja Tahona Tapasroute 2016 winnaars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s