Gemeente licht zelf de hand met ITV-keuringen

NERJA – Bij een intensieve controle van de gehele gemeentelijke vloot aan voertuigen in Nerja is de afgelopen week gebleken dat er niet alleen sprake was van achterstallig onderhoud, maar dat in enkele gevallen nooit aan de verplichte ITV-keuring is voldaan. Tevens werd er voor voertuigen verzekeringspremies en belasting afgedragen, terwijl deze al lang niet meer in gebruik waren.

Volgens de gemeente heeft de controle (in samenwerking met de politie) geleid ‘tot een besparing van 20.000 euro voor de gemeentelijke schatkist’. Rond een dergelijke interpretatie kunnen uiteraard nog al wat vraagtekens worden gezet. De recente centralisering van het onderhoud van het gemeentelijke wagenpark (circa 75 personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens, bromfietsen, motoren en andere voertuigen) werkt logischerwijze kostenbesparend.

Schokkend is wel dat een in 2008 aangeschafte nieuwe wagen in juni 2012 zijn eerste (wettelijk verplichte) ITV-keuring had moeten ondergaan, maar dat deze pas in april 2016 is uitgevoerd. Ook bleek dat een aantal speciale voertuigen (zoals een graafmachine) de verplichte technische keuringen al tijden waren ontlopen.

Nerja welkom 1

Een gedachte over “Gemeente licht zelf de hand met ITV-keuringen

  1. Een voertuig pas 4 jaar na de wettelijke keuring aangeboden voor technische keuring : in België kan die bij een politiecontrole direct in beslag genomen worden (en ik vermoed in Spanje ook …)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s