Granada CF grijpt laatste strohalm

GRANADA – Met een zwaarbevochten 3-2 zege op middenmoter Las Palmas heeft voetbalclub Granada CF afgelopen weekeinde een belangrijke stap gezet op jacht naar lijfsbehoud in de Spaanse Primera División. Voor het derde jaar op rij lijkt de Andalusische club ternauwernood te ontsnappen aan bijna zekere degradatie, al is er in de resterende twee competitiewedstrijden nog bergen werk te verzetten.

Granada staat momenteel na 36 wedstrijden met 36 punten op de zestiende plaats, twee plekken boven de degradatiestreep. Zowel Rayo Vallecano, Sporting Gijón als Getafe hebben slechts één punt minder en kunnen de komende twee weken Granada nog passeren. Granada heeft nog de moeilijke uitwedstrijd tegen Sevilla (8 mei) voor de boeg en treft op de slotdag (15 mei) koploper FC Barcelona, dat zich in de race om het kampioenschap met Real Madrid en Atlético Madrid geen misstap kan veroorloven.

In het eigen stadion Nuevo Los Cármenas leek het doek zaterdag al te vallen, toen de thuisclub binnen twaalf minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. Een snelle aansluittreffer van Rocchina (dertiende minuut) én de gelijkmaker van clubtopscorer El-Arabi (22ste minuut) brachten Granada echter weer terug in de wedstrijd. Costa mikte halverwege de tweede de bevrijdende en winnende treffer binnen: 3-2.

Fans Granada Malaga 1 klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s