Overzicht kruisen Día de la Cruz Nerja

NERJA – In veel plaatsen in Andalucía wordt dinsdag 3 mei de traditionele Día de la Cruz gevierd. Daarbij worden door de aanwonenden van straten, pleinen en buurten kruisen gebouwd met vooral veel bloemenpracht.

Traditioneel worden deze bezocht door commissies, muziekkorpsen en dansgroepen, die bij die rondgang van kruis naar kruis naar trekken en deze beoordelen (en veelal ook een hapje en drankje krijgen toegeschoven door de kruisbouwers). Dit levert jaarlijks een fraai spektakel op dat ook veel toeristen trekt.

In de Axarquía-regio worden daarbij ook demonstraties geven over het maken van de zogeheten ‘Arropia’, een van oorsprong Moorse zoete lekkernij die vroeger vooral in plaatsen met suikerfabrieken (onder meer Nerja, Frigiliana en Torrox) veel werd gemaakt op dorpsfeesten van een soort zoete pasta met honing en caramel.

Een (vergroot) overzicht van de kruisen in Nerja is hier te vinden: Cruces Mayo Nerja

Nerja Dia de la Cruz kaart mini

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s