Programma intocht Reyes Magos

NERJA – De intocht van de Reyes Magos (het grote feest rond Driekoningen, wat in Spanje vergelijkbaar is met het Nederlandse Sinterklaasfeest, red.) vindt in Nerja plaats op dinsdag 5 januari. De stoet vertrekt om 17.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Parque Verano Azul.

Vervolgens trekken de Reyes Magos met hun gevolg en onder leiding van muziek- en dansgroepen door de binnenstad van Nerja. Vanaf het Parque Verano Azul loopt de route via de Calle Jaén, de Calle Diputación, Calle Granada, Calle San Miguel, Plaza Cantarero, Calle Pintada en eindigt via de Puerta del Mal met een glorieuze entree op het Balcón de Europa, waar traditioneel honderden kinderen, ouders en toeristen het spektakel bij de El Salvador-kerk aanschouwen.

Vervolgens nemen Melchor, Gaspar en Baltasar (de Spaanse namen voor de Reyes Magos) plaats op het plein voor de El Salvador-kerk en kunnen de kinderen van Nerja hun eerbetoon brengen. Rond 20.00 uur volgen er nog meerdere activiteiten voor kinderen op het Balcón de Europa.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s