Maro klaar voor viering ‘Maroween’

MARO – Het kustdorpje Maro, direct naast Nerja gelegen, is helemaal klaar voor het jaarlijkse Maroween-festival dat op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november wordt gevierd. Maroween is een combinatie van het lokale feest ‘van de kastanjes en zoete aardappelen’ met het internationale Halloween en begint zaterdag om 11.00 uur in de ochtend met de opening van een ambachtsmarkt inclusief diverse proeverijen.

De ‘Pasaje de los horrores’ (vrij vertaald ‘De passage der verschrikkingen’) is de meest opvallende vernieuwing tijdens deze editie van Maroween. Deze Pasaje de los horrores is op zaterdagavond 31 oktober vanaf 20.00 uur toegankelijk en is ingericht in een deel van de dorpsschool. Het activiteitenprogramma speelt zich af op het Plaza de la Iglesia vanaf 17.00 uur.

Voor een bezoek aan het Maroween-feest worden zaterdag vanuit Nerja naar Maro speciale bussen ingezet. Deze vervoeren de feestgangers (prijs: 1,50 per ticket) tussen 18.00 uur en 02.00 van Nerja naar Maro en terug. Opstapplaatsen zijn : Hotel Riu Monica, Jimesol, Clinicás Rincón, Plaza Ermita, Kiosko Cerica en het Centro de Salud. Op de terugweg kan worden uitgestapt bij: Supersol/Estadio Deportivo, Centro de Salud, Bar Rufino, Plaza Ermita, Estanco Castilla Perez en het Riu Monica Hotel.

De bus vertrekt ieder heel uur vanaf Riu Monica, de aankomsttijd bij de andere haltes is afhankelijk van de drukte en het verkeer. In principe gaat de bus elk half uur bus terug vanuit Maro naar Nerja.

Maro Maroween engerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s