Zondagmiddagprogramma Feria de Nerja

NERJA – De festiviteiten op de zondag van het jaarlijkse stadsfeest van Nerja beginnen rond het middaguur op het Balcón de Europa, met onder meer kransleggingen ter ere van de lokale beschermheiligen. Ongeveer vanaf dat tijdstip trekt ook de muzikantengroep Vaso Largo door de straten van de binnenstad. Spectaculair is de parade van ruiters en amazones in traditionele kledij, de ‘I Carrusel Ecuestre Villa de Nerja’, die vanaf het middaguur door de binnenstad trekt.

Het vertrekpunt is de parkeerplaats hij het Parque Verano Azul. Vanaf daar wordt vertrokken voor de volgende route door de straten van Nerja :  Calles Antonio Ferrandis “Chanquete”, Mérida, Chaparil, Castilla Pérez, Diputación, Plaza Cavana, Carmen, Balcón de Europa, Puerta del Mar, Pintada, Angustias, San Miguel, Plaza de Cantarero, Alejandro Bueno, Herrera Oria, Ruperto Andúes, Torrox, Los Huertos, Frigiliana naar het Carabeo-feestterrein. Aan het einde van de route is er een paëlla-maaltijd voor de deelnemers, omlijst door een optreden van de groep Flamenkito.

Rond 12.30 uur staat er op het Balcón van Europe een dansspektakel gepland met medewerking van dans- en zanggroepen uit Frigiliana, Torrox en Nerja. Op diezelfde tijd beginnen er ook activiteiten voor kinderen in de ‘Caseta Infantil’  op het Feria-terrein, met ook daarbij veel dansoptredens door jeugdige leerlingen aan de verschillende dansscholen uit Nerja.

In de Casa El Cortijo is vanaf 13.30 uur live muziek met een reeks aan optredens door lokale artiesten. Rond 15.00 uur staat er een ‘Espectáculo musical’ gepland op het Balcón de Europa met medewerking van de Zurrapas Band.

Nerja Feria poster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s