Overlast door onweer in Nerja

NERJA – Een hevige onweersbui teisterde de afgelopen nacht Nerja en omgeving. Even na middernacht kondigden hevige donderklappen het naderende onweer vanuit de bergen aan, vrijwel direct gevolgd door een enorme hoosbui. In veel huishoudens viel rond kwart over twaalf de stroom uit, een euvel dat in enkele gevallen uren aanhield.

De onweersbui zelf hield een kleine twee uur aan, met veel regen, lichtflitsen en gerommel. In veel wijken duurde het vrij lang voor de stroomvoorziening weer op gang kwam. Ook internetproviders ontkwamen niet aan storingen. Zo was provider Movistar er vanochtend rond 10.00 uur nog niet in geslaagd de verbindingen in een aantal wijken te herstellen. Volgens een medewerkster werd de internetleverancier in de ochtend overstelpt met telefoontjes en werd er druk gewerkt aan het lokaliseren van de problemen. Deze zijn waarschijnlijk het gevolg van een blikseminslag, Movistar hoopte de problemen ‘in de loop van de dag’ te kunnen verhelpen. Rond 18.00 uur waren ze daar nog altijd niet in geslaagd.

Doordat de rioleringen de plotselinge hoeveelheid water niet konden verwerken, was er zowel in Nerja als Frigiliana sprake van ondergelopen straten en wateroverlast in onder meer kelders en laaggelegen woningen.

BurrianaRegenboog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s