Twaalfde editie Noche en Blanco in Nerja

NERJA – De elf jaar geleden ingevoerde ‘Noche en Blanco’ in Nerja krijgt zaterdag 25 mei een vervolg. Daarbij staat Nerja bol van culturele evenementen, zijn de musea ook ’s avonds geopend en worden de straten en pleinen bevolkt door straatartiesten en groepen.

Centrale punten met veel optredens zijn daarbij het historisch Museum van Nerja (tussen 10.00 en 21.30 uur), het Plaza de la Ermita, het Balcón de Europa (tussen 18.00 en 20.00 uur) en het Centro Cultural Villa de Nerja aan de Calle Granada 45 (tussen 21.30 en 23.00 uur). Daarnaast is er op de straten in de binnenstad van alles te doen.

De Noche en Blanco (vaak ten onrechte verward met het jaarlijkse feest Fiesta Blanca, waarbij iedereen in het wit gaat gekleed en dat in augustus plaats vindt op de stranden van Nerja, red.) is een cultureel initiatief dat in 2002 in Parijs het levenslicht zag en al snel navolging kreeg in veel Europese steden. Het project zelf heeft als doelstelling om kunst, cultuur en muziek dichter bij de inwoners van de stad en de toeristen te brengen.

Plaats een reactie