Frigiliana viert in juni het jaarlijkse dorpsfeest

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana viert in juni het jaarlijkse dorpsfeest. Dit Feria, ter ere van de lokale beschermheilige Santo Patrón San Antonio de Padua, staat van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 juni op de rol.

Bol van traditie staat de Día de San Antonio de Padua, welke op dinsdag 13 juni (de slotdag) om 11.30 uur begint met heilige mis en waarin vervolgens een ‘bedevaart’ wordt gemaakt vanuit het dorp naar de Río Higuerón. Veel ruiters en amazones, gehuld in fraaie klederdracht, omzomen deze processie. De editie van 2023 kent onder meer een optreden van de regionaal vermaarde band Midnight Mechanics op de slotdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s