Regen houdt ook deze week aan voor Nerja en omgeving

NERJA – De Costa del Sol rond Nerja heeft voor het eerst sinds maanden een serieuze regenweek achter de rug. De neerslag houdt ook deze week aan, waarbij in de huidige weersvoorspellingen alleen vrijdag 26 en zaterdag 27 mei als droge dagen worden aangemerkt. Koud wordt het deze week geenszins, met gemiddelde dagtemperaturen die schommelen iets boven de 20 graden Celsius met een zwak tot matige wind.

Dit blijkt uit de meest recente weersvoorspellingen van de meteorologische dienst Aemet (Agencia Estatal de Meteorología). De regen was en is broodnodig voor Nerja en omgeving, waar de waterbassins door de recente maandenlange droogte op percentages van minder dan 10 procent van hun capaciteit kwamen te staan en de overheid al waarschuwde voor allerlei noodscenario´s gedurende de zomerperiode.

Die lijken door de huidige regenval in ieder geval voor even afgewend al zal het even duren voordat de bassins weer een aanvaardbaar niveau bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s