Viering San Isidro nadert voor Nerja en Maro

NERJA/MARO – De stad Nerja en haar bevolking bereidt zich momenteel voor op de viering van San Isidro, wat door velen wordt gezien als hét evenement van het jaar in de kustplaats. Dit traditionele evenement staat jaarlijks op 15 mei op het programma, waarbij honderden inwoners van Nerja met ossenkarren en lopend in Andalusische klederdracht een ‘bedevaartstocht’ maken. Volgens de huidige weersverwachtingen wordt het evenement maandag gevierd onder lichte bewolking met een gemiddelde dagtemperatuur van zo´n 23 graden Celsius.

De San Isidro-bedevaartstocht vanaf de El Salvador-kerk bij het Balcón de Europa door de stad en over de oude kustweg N-340 – naar het feestterrein bij de Grotten van Nerja in Maro. Deze kilometers lange sliert trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die al feestvierend de route omzomen.

Alles begint maandagochtend 15 mei met een mis om 11.00 uur in de El Salvador-kerk, inclusief een optreden van (de afgelopen jaren) het Coro Rociero de la Peña Nerjeña. Rond de kerk vinden tevens een aantal officiële handelingen plaats inclusief een eerbetoon aan San Isidro, de lokale beschermheilige van de boeren.

Daarna zet de stoet zich rond 11.30 uur langzaam in beweging, waarbij de eersten rond 14.30 uur bij de grotten in Maro worden verwacht. Rond 15.30 uur wordt dan op het feestterrein begonnen met live-muziek, waarbij diverse regionale bands optreden. Het feest duurt tot circa 23.00 uur.

Het eigenlijk feest begint de laatste jaren al een dag eerder, als in de avonduren van zondag 14 mei een soort ‘Koninginnenacht’ losbarst rond het parkeerterrein bij de grotten. Rond muziek-, drank- en eetkraampjes zorgen dan de DJ’s voor een feest dat tot in de vroege ochtend duurt.

Foto´s (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s