Granada CF én Málaga CF blijven steken op gelijkspel

GRANADA/MALAGA – De beide Andalusische voetbalclubs in de Spaanse Segunda División zijn in de 38ste speelronde blijven steken op een gelijkspel. Granada hield in het eigen Nuevo Lás Carmenes-stadion koploper Eibar SD op 1-1, Málaga kwam in het eigen La Roselada-stadion niet verder dan 0-0 tegen SD Huesca.

Voor Granada betekende het gelijkspel dat de club nog steeds in de race is voor het kampioenschap, met een achterstand van twee punten op Eibar. De titelstrijd is ongemeen spannend, met ook Levante, Alavés (beiden in punten gelijk met Granada) én UD Las Palmas (op drie punten van koploper Eibar) met nog vier speelronden voor de boeg als titelkandidaten.

Voor Málaga betekende het gelijkspel tegen Huesca dat de formatie in de resterende speelronden nog vól aan de bak moet om lijfsbehoud op het tweede Spaanse voetbalniveau te garanderen. De Andalusische club hikt daarbij tegen een kloof van zes punten, die moet worden overbrugd om ook volgend seizoen zeker te zijn van een plaats in de Segunda División. De eerstvolgende horde daarbij is de rechtstreekse concurrent Ponferradina. Deze uitwedstrijd voor Málaga staat op zondagmiddag 7 mei (aanvang 16.15 uur) op de rol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s