Veel winkels en instanties gesloten tijdens viering Día de Andalucía

NERJA – De jaarlijkse en traditionele viering van de Día de Andalucía vindt dit jaar plaats op dinsdag 28 februari. Dit is de officiële datum voor deze feestdag in Andalucía, die in 1980 in het leven geroepen ter ere van de Andalusische onafhankelijkheidsverklaring in 1980.

Veel instanties, supermarkten en winkels houden op de Día de Andalucía de deuren gesloten of hebben hun openingstijden aangepast. Op de Día de Andalucía wordt een eerbetoon gebracht aan de politicus, schrijver en historicus Blas Infante (1885-1936), die wordt gezien als de grondlegger van het Andalusische nationalisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s