Día del Pedal: jaarlijks fietsspektakel weer in Nerja

NERJA – De jaarlijkse Día de Andalucía wordt in Nerja ieder jaar gevierd met onder meer de Día del Pedal, een fietsspektakel vanaf het Balcón de Europa. Dit jaar staat op dinsdag 28 februari (de vaste dag voor de viering van de Día de Andalucía) de 34ste editie van dit evenement op het programma.

Voor het spektakel meldden zich de afgelopen jaren telkens meer dan tweeduizend deelnemers. In 2020 trok de dag ruim 2.300 deelnemers. De route voert het deelnemersveld over een vooraf uitgezet parcours (lengte: circa vier kilometer) vanaf het Plaza d´España (vertrek 12.00 uur) door het hart van de stad terug naar het Plaza d’España.

Snelheid is daarbij niet belangrijk, deelname en originaliteit is waar het om draait. Wel is het dragen van een helm (voor kinderen jonger dan zestien jaar) verplicht. Het evenement vormt jaarlijks een fraai en chaotisch aandoend schouwspel, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers zich urenlang vermaken in het centrum van de stad.

Inschrijven kan op de dag van het evenement vanaf 09.00 uur (tot 11.00 uur) bij onder meer het VVV-kantoor in het centrum (bij het gemeentehuis van Nerja). Aansluitend aan de Día del Pedal zijn er tal van activiteiten voor kinderen op het Plaza d´España.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s