Nerja viert weer Virgen del Carmen

NERJA – Na een onderbreking van twee jaar wegens het Coronavirus staat deze week het festival rond de viering van de Virgen del Carmen weer op het programma aan de Middellandse Zee-kust van Nerja. Het jaarlijkse feest rond de beschermheilige van de vissers, Virgin del Carmen, wordt in Nerja dit jaar gevierd op 15, 16 én 23 juli.

Het meest indrukwekkende onderdeel van de ‘Virgin del Carmen’  staat zaterdagavond 16 juli op het programma. Daarbij wordt een groot beeld van deze beschermheilige van de vissers – na een lange processie door de straten van de binnenstad – op plechtige wijze via het strand van Torrecilla de Middellandse Zee ingedragen, om daar in een boot te worden getild. Een dag eerder, vrijdagavond 15 juli, is de officiële opening van het feest met onder meer kransleggingen bij de El Salvador-kerk naast het Balcón van Europa.

De volgende dag begint een indrukwekkend spektakel na een mis (18.00 uur) in dezelfde kerk. Vervolgens volgt de imposante processie, waarbij het beeld van de Virgin del Carmen door een reeks dragers vanaf de El Salvador-kerk naar het Playa Torrecilla wordt gebracht. De route daarbij: El Savador-kerk, Balcón de Europa, Puerta del Mar, Plaza Cavana, Calle Pintada, Calle La Cruz, Calle Animas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle El Barrio, Calle Castilla Perez en Calle Torrecilla naar het strand van Torrecilla.

Daar wordt het loodzware beeld de zee ingedragen en op een boot gezet voor een eretocht langs de kust van Nerja. Een waar spektakel, wat jaarlijks wordt gadegeslagen door duizenden belangstellenden. Tientallen bootjes liggen voor het strand te wachten om het beeld te begeleiden tijdens de vaart langs de kust van Nerja. Paragliders strooien daarbij rozenblaadjes uit over de kust en het talrijke publiek. Het spektakel trekt jaarlijks duizenden toeschouwers, die zich al vroeg in de avond verzamelen op het strand en de boulevard van Playa Torrecilla.

Nieuw dit jaar is een eerbetoon aan de Virgen del Carmen op het strand van Playa Burriana op zaterdagavond 23 juli, met een optreden van de lokaal vermaarde zanger Manuel Orta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s