Viering Verbena de San Cristóbal in de wijk Barriada de Los Poetas van Nerja

NERJA – De wijk La barriada de Los Poetas in Nerja viert van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli het jaarlijkse feest ‘Verbena de San Cristóbal’. Op deze dagen zijn er diverse activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen rond de speeltuin in het noorden van de wijk, iets boven het marktterrein van Nerja.

De feestelijkheden beginnen vrijdag rond het middaguur met een diverse workshops en optredens van muziekgroepen. Rond 18.00 uur volgt dan de verkiezing tot de koningin en koning van het feest, gevolg door het zogeheten koninginnengala. De eerste dag wordt afgesloten met een optreden van de zangers Marisol Bizocho.

Een dag later staat aan het einde van de ochtend een optreden van het duo Costilla y Amapola gepland als omlijsting van het jaarlijkse Fiesta del Agua. Verder zijn er onder meer optredens van de dansgroep Grupo de Fandangas Cortijeros de Róp de la Miel, Miguel Gonzalez en DJ Toulalan.

Op de afsluitende zondag 10 juli is er om 10.30 uur een mis ter ere van de beschermheilige San Cristóbal in de Iglesia de San Miguel en wordt het feest ´s avonds afgesloten met een groot vuurwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s