Polsstokhoogspringer Teun van Veen uit Nerja wint Nederlands kampioenschap

AMSTERDAM – De in Nerja woonachtige polsstokhoogspringer Teun van Veen (16) heeft zaterdag 18 juni beslag gelegd op de Nederlandse nationale titel tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor junioren. Van Veen, uitkomend voor de atletiekverenging AV De Spartaan, pakte de titel in de categorie onder achttien jaar met een hoogte van 4.51 meter, hetgeen tevens een persoonlijk record betekende.

In 2020 pakte Van Veen namens de atletiekverenging Club Nerja Atletismo eerder al de Spaanse juniorentitel indoor in Madrid. Destijds sprong hij 4.26 meter. Met zijn winnende sprong in Amsterdam liet hij de nummer twee, Julian Boele met 4.01 meter, liefst vijftig centimeter achter zich.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s