Frigiliana viert het jaarlijkse dorpsfeest

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana viert in juni het jaarlijkse dorpsfeest. Dit Feria, ter ere van de lokale beschermheilige Santo Patrón San Antonio de Padua, staat van vrijdag 10 tot en met maandag 13 juni op de rol.

De editie van 2022 begint vrijdagavond 10 juni met de verkiezing tot koningin en prins van het Feria in de grote feesttent op het Plaza de las 3 Culturas (22.00 uur) en wordt op de slotdag traditioneel afgesloten met een groot vuurwerk.

Tussendoor staan er tal van activiteiten op de rol. Enkele hoogtepunten zijn daarbij de IV Carrera de Autos Locos op zondag 12 juni (vanaf 12.00 uur in de middag) en diverse optredens in de gemeentelijke feesttent op het Plaza de las 3 Culturas. Bol van traditie staat de Día de San Antonio de Padua, welke op maandag 13 juni om 11.30 uur begint met heilige mis en waarbij vervolgens een ‘bedevaart’ wordt gemaakt vanuit het dorp naar de Río Higuerón. Veel ruiters en amazones, gehuld in fraaie klederdracht, omzomen deze processie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s