Zakkenrollers zijn weer actief in Nerja

NERJA – Zakkenrollers zijn momenteel weer actief in Nerja en omstreken. Vooral op en rond het Balcón de Europa werden de gauwdieven de afgelopen dagen gesignaleerd, maar ook in supermarkten probeert het dievengilde toe te slaan bij toeristen die bezig zijn inkopen te doen.

Een gebruikte tactiek is daarbij de hulp van iemand te vragen bij iets simpels, zoals een product van een bovenste plank te pakken waardoor het slachtoffer de handen vol heeft en is afgeleid terwijl ondertussen de portemonnee wordt ontvreemd. Een andere, veel voorkomende ‘truc’, is om iemand op of rond het Balcón de Europa (het liefst als het druk is en er veel mensen omheen lopen) een muntje te vragen. Wanneer het beoogde slachtoffer toehapt zeggen ze dat het een ander muntstuk moet zijn om daarna brutaal zelf ‘te helpen’ zoeken in diens portemonnee en ondertussen vingervlug en ongezien de bankbiljetten eruit graaien.

De gauwdieven, veel van Oost-Europese komaf, zijn zó snel en gehaaid dat de slachtoffers meestal veel later pas ontdekken wat er daadwerkelijk is gebeurt. Wees dus op uw hoede, zodra een onbekende uw hulp inroept bij ogenschijnlijk simpele zaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s