Tiende editie Noche en Blanco in Nerja

NERJA – De negen jaar geleden ingevoerde ‘Noche en Blanco’ in Nerja krijgt volgende week een vervolg. Dit jaar staat het evenement gepland op zaterdag 21 mei. Daarbij staat Nerja bol van culturele activiteiten, zijn de musea ook ’s avonds geopend en worden de straten en pleinen bevolkt door straatartiesten en groepen.

Centrale punten met veel optredens zijn daarbij het historisch Museum van Nerja (gratis toegankelijk tot 23.00 uur), het Plaza de España, Balcón de Europa (vanaf 11.00 uur in de ochtend) en de Grotten van Nerja in het aanpalende dorp Maro. Daarnaast is er op de straten in de binnenstad van alles te doen.

De Noche en Blanco (vaak ten onrechte verward met het jaarlijkse feest Fiesta Blanca, waarbij iedereen in het wit gaat gekleed en dat in augustus plaats vindt op de stranden van Nerja) is een cultureel initiatief dat in 2002 in Parijs het levenslicht zag en al snel navolging kreeg in veel Europese steden. Het project zelf heeft als doelstelling om kunst, cultuur en muziek dichter bij de inwoners van de stad en de toeristen te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s