Miercoles Santo-processie trekt door Nerja

NERJA – Deze week staat Nerja in het kader van de Semana Santa (de ´heilige´ week rond Pasen). Met ingang van woensdag 13 april tot en met zondag 17 april zijn er dagelijks (met uitzondering van zaterdag 16 april) indrukwekkende processies in de stad, waarbij imposante ´tronillo´s´ door de leden van de diverse broederschappen in traditionele kledij over de straten van de binnenstad worden gezeuld.

Op woensdag 13 april is het ´Miércoles Santo´ en begint de processie (circa 19.30 uur) bij de El Salvador-kerk naast het Balcón de Europa. De route voert vervolgens over de Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Calle Angustias, Plaza de la Ermita, Calle Granada en de Plaza Cavana terug naar het Blacón de Europa.

Foto (c) Archief NejaDigitaal.com

Een gedachte over “Miercoles Santo-processie trekt door Nerja

  1. O,, Ja, dat spektakel willen we weer meemaken. We gaan zeker weer kijken en filmen. Echt interessant, ook de muziek en Zuid-Spaanse zang en muziek die je op het plein voor de kerk kunt horen. We hebben dit al enkele jaren geleden meegemaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s