Lluvia de Sangre kleurt Nerja opnieuw roestbruin

NERJA – Amper een week na de eerste keer was het in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 maart opnieuw raak voor Nerja en omgeving: de regenval bracht door de sterke wind in de nacht veel Sahara-zand mee uit Afrika. Het gevolg was dat Nerja wederom ontwaakte in een roestbruine wereld, waarbij alles was overdekt met een laag klei-achtige smurrie.

De ´lluvia de sangre´ (bloedregen in het Spaans, red.) werd door een zogeheten Calima (een storm met Sahara-zand)  gedurende de nacht aangevoerd vanuit Afrika. Spijtig voor al diegenen die de afgelopen dagen veel tijd hebben gestoken in het schoonmaken van terrassen, auto´s, tuinmeubilair etcetera, deze werkzaamheden zijn voor niets geweest en kunnen wederom worden uitgevoerd.

Een Calima is een bekend verschijnsel aan de Costa del Sol. De hoeveelheid meekomend Sahara-zand was vorige week echter uniek. De afgelopen nacht was die hoeveelheid iets minder, ook kleurde de lucht minder oranjebruin-achtig ten opzichte van een week eerder.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s