Málaga CF niet langs Real Zaragoza

ZARAGOZA – In het voetbalstadion La Romareda van Zaragoza slaagde Málaga CF er zaterdagavond 5 februari niet in om een vroege 0-1 voorsprong vast te houden tegen Real Zaragoza. Via een benutte strafschop kwam de thuisclub halverwege de tweede helft alsnog langszij en eindigde het duel in de Spaanse Segunda Divisón in een 1-1 gelijkspel.

Beide clubs bivakkeren momenteel in de onderste regionen van de op één na hoogste Spaanse voetbaldivisie en konden zich derhalve geen verlies permitteren. De ploegen hielden elkaar in een matig duel zonder veel hoogtepunten lang in evenwicht, waarbij Málaga-aanvaller Antonio Cortés Heredia (voetbalnaam Antoñín) in de 26ste minuut de score opende. Antoñín ondernam een indrukwekkende rush door het overbezette strafschopgebied van Zaragoza en rondde die actie succesvol af met een plotseling en kruislings schot: 0-1.

De thuisclub zette vervolgens aan en nam het heft in handen zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Dat veranderde in de 64ste minuut van de wedstrijd, toen Zaragoza bij een scrimmage voor het doel van Málaga een terechte strafschop kreeg toebedeeld door de arbiter. Eugeni Valderama liet zich de buitenkans niet ontnemen en schoot vanaf elf meter beheerst raak: 1-1. In het vervolg van de wedstrijd zagen beide ploegen geen kans meer om tot scoren te komen, met een gelijkspel tot resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s