Aantal nieuwe Corona-gevallen in Nerja loopt iets terug

NERJA – Het aantal gedetecteerde nieuwe Covid 19-besmettingen was het afgelopen weekeinde beduidend lager dan de twee weken daarvoor het geval was. Na twee weekeinden met respectievelijk 93 en 70 nieuwe Corona-gevallen werden er in het afgelopen weekeinde 33 nieuwe gevallen gedetecteerd. Dit blijkt uit de vandaag (maandag 31 januari) gepubliceerde cijfers van de gezamenlijke gezondheidsdiensten.

Daarmee is het totaal aantal geconstateerde besmettingsgevallen binnen de gemeente Nerja, sinds het begin van de pandemie in het voorjaar van 2020, opgelopen naar 2.356. Hiervan zijn inmiddels 1.636 personen volledig genezen verklaard, waaronder 50 gevallen gedurende het afgelopen weekeinde.

Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) is daarmee in het weekeinde iets gezakt en staat nu op 1.608,0 (was een week geleden 1.863,4). In de huidige veiligheidsmaatregelen komt vooralsnog geen verandering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s