Zeemist valt als klamme deken over Nerja

NERJA – Een plotseling opkomende zeemist zorgde op oudejaarsavond voor een grijze en klamme jaarwisseling in Nerja. Het fenomeen, waarbij een laag neerdalend wolkendek zich plotseling sluit over een gedeelte van de kust aan de Costa del Sol, houdt volgens de verwachtingen van de meteorologen van het weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) aan tot en met zondag 2 januari.

Mede hierdoor worden de vooraf aangekondigde temperaturen van boven de twintig graden Celsius niet gehaald. De weerkundigen hebben inmiddels hun verwachtingen voor dit weekeinde bijgesteld tot maxima van circa 16 graden Celsius, waarbij Nerja lang in een grijs wolkendek blijft gehuld.

De zon lijkt pas op maandag 3 januari zijn rentree te maken, waarbij de gemiddelde dagtemperaturen dan ook direct weer richting de grens van twintig graden schieten. Van wind is er de komende dagen amper sprake terwijl er later in de week een geringe kans is op wat neerslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s