Explosieve stijging aantal Corona-gevallen

NERJA – Met vijftig nieuwe gevallen gedurende het afgelopen etmaal is het aantal Corona-besmettingen in Nerja vlak voor de jaarwisseling explosief gestegen. Mede hierdoor is het zogeheten Corona-incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) opgelopen naar 1.054,7, waar dit cijfer bij aanvang van de maand december nog rond de honderd schommelde.

De nieuwe golf aan Covid-19 besmettingen treft de gehele Axarquía-regio (waartoe onder meer Nerja en Frigiliana behoren). In vrijwel alle steden en dorpen is momenteel sprake van een stijging. Hierdoor zijn tal van festiviteiten rond de jaarwisseling inmiddels afgelast: onder meer de aangekondigde muzikale vieringen op het Balcón de Europa van Nerja en het Plaza de las 3 Culturas van Frigiliana zijn op het laatste moment van de agenda gehaald.

Voor Nerja geldt sinds donderdag 30 december weer de Covid-alarmfase 2, waarbij het dragen van een mondmasker op straat en in openbare ruimtes opnieuw is verplicht. Ook moet er minimaal anderhalve meter afstand tot andere personen worden gehouden. Voor de horeca en winkelbedrijven is er vooralsnog géén verandering in de sluitingstijden.

Met de vijftig nieuwe gevallen zijn er in Nerja nu (sinds het begin van de pandemie in het voorjaar van 2020) in totaal 1.519 Corona-besmettingen gedetecteerd. Hiervan zijn inmiddels 1.246 personen volledig genezen verklaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s