Natuurbrand bij Maro

MARO – Bij het, vlak naast Nerja liggende, kustdorp Maro woedde zondag 28 november de gehele dag en gedurende de avond een natuurbrand. De brand werd rond 09.00 uur in de ochtend ontdekt. Het vuur leek in het begin van de middag onder controle, maar laaide rond 15.00 uur weer op. Pas in de nacht van zondag op maandag was de brand volledig onder controle.

De matige tot krachtige wind was de oorzaak van het telkens opnieuw oplaaiende vuur. Hierdoor waren brandweerlieden tot diep in de nacht bezig met de bestrijding de brand. Naast brandweerkorpsen en politiemensen werden door ook diverse blushelikopters ingezet. Over de oorzaak, omvang en schade is op het moment van publicatie van dit bericht nog niets officieel bekend, wél is duidelijk dat er forse schade is aan de kassen en landbouwgronden rond Maro. Persoonlijke ongelukken deden zich, voor zover bekend, niet voor.

(c) Eigen Foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s