Werk aan herinrichting Calle Diputación begonnen

NERJA – Na de voltooiing van de vernieuwings- en renovatiewerkzaamheden aan het waterleidingnet aan de Calle Diputación in Nerja, zijn deze week de herinrichtingswerken aan dezelfde straat in het centrum begonnen. Daarbij wordt de straat volledig vernieuwd waarbij het accent wordt gelegd op de aanleg van een voetgangerszone.

De Calle Diputación is één van de belangrijkste toegangswegen tot het centrum van Nerja. De straat, die de Plaza Cavana (achter de El Salvador-kerk op het Balcón de Europa) verbindt met de Calle Castilla Pérez, krijgt een complete herinrichting. Hiervoor heeft de gemeente Nerja een budget van 341.999,92 euro uitgetrokken.

Drie ton daarvan wordt betaald uit subsidiegelden van de provincie Málaga, de rest wordt opgehoest uit eigen middelen door de gemeente Nerja. In de voorliggende plannen wordt de straat autovrij gemaakt. Daarnaast wordt er volgens het herontwikkelingsplan gewerkt aan een nieuwe bestrating, bloembakken, straatmeubilair, openbare verlichting, riolering, bewegwijzering en de telecommunicatie. Voor de werken is een termijn van vier maanden uitgetrokken.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s