Europees clubvoetbal te zien bij bar El Fuego

NERJA – De voetbalwedstrijden voor de diverse Europese voetbalcups zijn deze week in Nerja te zien bij de Spaans/Nederlandse bar El Fuego (aan de linkerkant bij de entree van Playa Burriana in Nerja aan de Calle Filipinas). Daar zijn deze week de Europese avonturen van zowel Ajax, PSV, Feyenoord, AZ als Vitesse te volgen.

Ajax speelt voor de Champions League in groep C woensdagavond 24 november (aftrap 18.45 uur) in Turkije een uitwedstrijd tegen Besiktas. De eerste onderlinge ontmoeting in Amsterdam op 28 september eindigde in een 2-0 zege voor de nog ongeslagen groepsleider Ajax (twaalf punten uit vier wedstrijden, Besiktas is nog puntloos en staat onderaan).

In de Europa League speelt PSV donderdagavond 25 november (aanvang 21.00 uur) in groep B een thuiswedstrijd tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. PSV won de eerste ontmoeting in Oostenrijk met 1-4 en staat derde in de poule met vijf punten, achter Monaco (acht punten) en het Spaanse Real Sociedad (zes punten). Sturm Graz staat laatste met slechts één punt.

De nieuwe Conference League heeft nog drie Nederlandse clubs in de strijd. Daarvan speelt AZ donderdagavond (21.00 uur) in groep D een uitwedstrijd tegen het Tsjechische FK Jablonec. AZ won eind september de eerste ontmoeting tussen beide teams in Alkmaar met 1-0 en voert na vier gespeelde wedstrijden deze groep aan met tien punten, Jablonec volgt als tweede met vijf punten.

Ook Feyenoord (koploper in poule E) komt in Tsjechië in actie, de Rotterdammers werken in Praag op donderdagavond vanaf 18.45 een uitwedstrijd af tegen de nummer twee in de poule Slavia Praag. Feyenoord heeft momenteel tien punten uit vier duels, Slavia volgt in deze poule als tweede met zes punten.

Vitesse komt donderdagavond vanaf 18.45 uur in actie in het Franse Rennes tegen de lokale voetbaltrots. De Fransen voeren deze poule (G) aan met tien punten, Vitesse staat momenteel met zes punten derde. Daartussen staat het Britse Tottenham Hotspur met zeven punten, het Sloveense Mura is in deze poule nog puntloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s