Invaller Gassama kopt Málaga op valreep langs Las Palmas

MALAGA – Met een fraaie kopbal besliste de Senegalees Sekou Gassama zaterdagavond 20 november vier minuten voor het laatste fluitsignaal het Segunda División-duel tussen de voetbalclubs Málaga CF en UD Las Palmas. De even daarvoor ingevallen Gassama tekende daarmee voor de 2-1, waardoor Málaga CF de aansluiting behoudt met de kop van de ranglijst.

In het stadion La Rosaleda van Málaga nam de thuisclub na een half uur spelen de leiding, toen Antoñín Cortes een snelle aanval secuur afwerkte: 1-0. Toen de Franse middenvelder Enzo Loiodice zes minuten na rust bij een snelle uitbraak van Málaga namens Las Palmas aan de noodrem trok, leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Andalusische thuisclub. Loiodice werd prompt met een rode kaart van het veld gestuurd en Málaga leek de drie punten simpel over de streep te trekken.

Het tegendeel bleek echter waar. Plotseling sloeg de paniek toe bij Málaga, werden de duels om de bal constant verloren en kwam er geen pass meer aan. De tien spelers van Las Palmas bluften het elftal van Málaga op alle fronten af, met de onvermijdelijke tegentreffer tot gevolg. Benito Ramírez del Toro snelde als een wervelwind door de defensie van Málaga, die véél te traag reageerde op de rush: 1-1.

Waar iedereen zich eigenlijk al had verzoend met een gelijkspel, besliste de even daarvoor ingevallen Gassama echter anders. Met een perfect getimede kopbal liet hij zowel de verdedigers als de doelman van Las Palmas vier minuten voor tijd kansloos: 2-1. Door de winst hield Málaga (zevende op de ranglijst) de aansluiting met de groep van vijf ploegen die in achtervolging zijn op de vooralsnog ongenaakbare koploper UD Almería (negen punten voorsprong op de nummer twee).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s