Ontsteking Kerstverlichting Málaga

MALAGA – De jaarlijkse en spectaculaire kerstverlichting in de stad Málaga wordt dit jaar op vrijdag 26 november voor de eerste keer ontstoken. Nadat de ontsteking vorig jaar op uiterst beperkte wijze moest worden gevierd (in verband met het Corona-virus) is er dit jaar wél weer een spectaculair openingsprogramma gepland, al zal het ook dit keer enigszins beperkt worden door de momenteel geldende veiligheidsmaatregelen omtrent ditzelfde virus.

De Andalusische kustplaats staat de laatste jaren bekend als sfeervolle stad met aparte en riante kerstverlichting, welke vooral op de Calle Larios spectaculair genoemd mag worden. Málaga behoort met zijn kerstverlichting tot Europa´s twintig fraaist verlichte steden in de kerstperiode. Het aanvangstijdstip is normaal gesproken 18.45 uur (het exacte tijdstip is op dit moment nog niet bekend gemaakt, red.). Bij de installatie is rekening gehouden een zo laag mogelijk energieverbruik via onder meer LED-technologie om de CO2-uitstoot binnen de perken te houden. Het lichtspektakel trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

De ontsteking van de verlichting is een heel spektakel, dat plaats vindt op de klanken van bekende moderne kerstliedjes. Naast dit spektakel op de Calle Larios worden ook andere straten in de historische binnenstad van Málaga bij het evenement betrokken zoals de Calles Marqués, Sagasta, Souviron, Enrique García (Plaza de Camas), Herrera del Rey, Puerta del Mar, Moreno Carbonero en Álamos.

Foto Archief NerjaDigitaal.com

2 gedachten over “Ontsteking Kerstverlichting Málaga

  1. Hallo , zijn er in het weekend van 27 november ook activiteiten gepland omtrend die kerstverlichting en ik heb ergens gelezen dat ze in het park ook een lichtshow wilden maken, maar kan dat nergens terug vinden, weten jullie daar iets van.
    Mvg Brit

    Like

  2. Normaal gesproken was het programma al lang bekend gemaakt, maar in de huidige Covid-tijd hebben organisatoren en gemeenten inmiddels ondervonden dat dergelijke programma´s vaak veranderd, aangepast of afgeblazen moe(s)ten worden. In deze regio hebben ze daar een ´oplossing´ voor gevonden: ze geven de exacte en/of specifieke informatie vaak pas op het allerlaatste moment zodat ze hun vingers niet kunnen branden. Helaas, het is niet anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s