Recreatiegebied El Pinarillo bij Nerja weer geopend

NERJA – Het recreatiegebied El Pinarillo, achter de Grotten van Nerja bij Maro, is maandag 1 november weer opengesteld voor publiek. Wandelen door dit park was sinds november 2020 niet meer toegestaan vanwege de risico´s rond de Covid 19-pandemie.

Maandagmiddag 1 november werden de slagbomen rond het recreatiegebied, na de finish van de Almijara Trail-hardloopwedstrijd, weer geopend. Volgens Nerja´s milieuwethouder Javier Rodríguez is de heropening van het betreffende gebied een rechtstreeks gevolg van de recente afname van de Corona-besmettingen in en rond Nerja, waarop de gemeente heeft besloten dat handhaving van het toegangsverbod niet langer was gewenst.

¨Gezien de ligging van het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama kunnen er op andere plaatsen rond het gebied nog wel beperkingen van kracht zijn, die zijn opgesteld door andere overheidsdiensten zoals de Junta de Andalucía¨, waarschuwde Rodríguez. Het gebied kent diverse wandelroutes, waarvan er een aantal de Grotten van Nerja als beginpunt hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s